Cosmetisch arts

Dr. Paul Wijffels

Paul Wijffels is al jaren lang 1 keer in de 6 weken bij ons aanwezig. Hij is tot arts opgeleid aan de Universiteit van Amsterdam en het AMC. Na een assistentschap chirurgie is hij parttime gaan werken op de polikliniek dermatologie van een ziekenhuis te Amsterdam. Hij is gespecialiseerd in anti-aging behandeling middels o.a. injectables (fillers en Botox). Het gebruik van afbreekbare (tijdelijke) producten heeft zijn absolute voorkeur. Paul Wijffels is geregistreerd als lid van de Nederlandse Vereniging Cosmetische Geneeskunde (www.nvcg.nl). Via de NVCG en middels nascholing in binnen en buitenland wordt de kennis op het brede gebied van de cosmetische geneeskunde actueel gehouden en zijn er goede intercollegiale contacten. Hij is tevens werkzaam als medisch adviseur.

Rimpels
De meeste mensen doen er niets aan, maar velen vinden rimpels wel degelijk storend en willen er graag iets aan laten doen. Het verwijderen, d.w.z. minder zichtbaar maken, van rimpels middels injecties kan met verschillende stoffen gebeuren, afhankelijk van de aard van de rimpels en de wensen van de cliënt.

Injectables
Injectables zijn injecteerbare middelen, die een bepaalde reactie in de huid teweegbrengen. Rimpels worden minder zichtbaar of verdwijnen helemaal. Kleine littekens, zoals bijvoorbeeld van acné worden opgevuld. Het voller maken van de lippen is ook goed mogelijk evenals volume toename van ingevallen wangen. Het prettige van injectables is dat er zonder operatie aanzienlijke resultaten kunnen worden bereikt. Tijdelijke injectables worden makkelijker afgebroken en zijn dus veilig voor uw huid! De behandeling kan zonder problemen worden herhaald. Bovendien kunt u gebruik blijven maken van nieuwe ontwikkelingen in de techniek.

Behandeling
De duur van een behandeling bedraagt ongeveer 15 tot 30 minuten. Lokale verdoving is mogelijk, maar meestal niet noodzakelijk. Tijdelijk kan enige roodheid of zwelling dan wel een blauw plekje na het injecteren zichtbaar zijn. Na de behandeling koelen met ijs en het gebruik van een verzachtende zalf als Arnica geeft verlichting. Vermijd verder de eerste week na de behandeling intensief zonlicht en warmte. Bij de nacontrole wordt het resultaat beoordeeld en kan zo nodig een aanvullende behandeling plaatsvinden. Overigens is de arts tussentijds bereikbaar voor eventuele vragen, dan wel een consult.

Advies
Om vast te stellen welke behandeling of welke producten voor uw huid en uw wensen het meest geschikt zijn, is een adviesgesprek met cosmetisch arts Paul Wijffels noodzakelijk. Daarbij wordt tevens een prijsindicatie gegeven en zo nodig een alternatieve behandeling besproken, zoals met laser of aanverwante apparatuur dan wel plastische chirurgie.Graag geven wij u in een persoonlijk gesprek een nadere toelichting, zodat u goed geïnformeerd over werking en eventuele bijwerkingen, alternatieven zoals plastische chirurgie en kosten, tot een behandeling kunt overgaan. Aan een informatief consult zijn geen kosten verbonden.